ECL jelentkezés

ECL jelentkezés

Az ECL vizsgákra bárki jelentkezhet. A magyarországi törvényi szabályozás szerint, akkreditált nyelvekből azok jelentkezhetnek, akik a vizsga naptári évében betöltik 14. életévüket. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével, valamint a vizsgadíj befizetésével, és egyúttal a befizetési igazolás vizsgahelyre történő eljuttatásával lehet.

Az ECL nyelvvizsgára történő jelentkezés előtt javasoljuk, hogy olvassa el Vizsgaszabályzatunkat.

Jelentkezni az alábbi módon lehet:
  • ON-LINE módon a vizsgadíj egyidejű átutalásával és a befizetés igazolásának a választott vizsgahelyre (ZILION) történő elektronikus vagy postai eljuttatásával

A megadott e-mail címre minden jelentkező automatikus visszaigazoló e-mail-t kap jelentkezéséről. Az on-line jelentkezők a visszaigazolást azonnal megkapják. A jelentkezésről kapott elektronikus visszaigazoló e-mailben minden vizsgázó megkapja a szükséges adatokat (PID-et, azaz a vizsgán használatos azonosító kódot valamint a papíros jelentkezők egy jelszót is), amelyekkel eléri Vizsgázói oldalát. Az on-line regisztrálók a regisztráció során saját maguk adnak meg jelszót. A Vizsgázói oldalon a vizsgázó ellenőrizheti személyes adatait, a vizsgaadatait, a befizetéshez szükséges információkat, a vizsga előtti 10. naptól a vizsgabeosztását (időpontok, helyszínek), valamint a vizsga után 30 nappal a vizsgán elért eredményét.

Fontos tudnivalók a befizetésről (lehetséges módok, vizsgadíj)

On-line regisztrációt követően a befizetéshez szükséges pontos adatokat a Vizsgázói oldalon lehet megtalálni. A vizsgadíj befizetési határideje és a befizetés igazolásának teljesítése megegyezik a jelentkezés határidejével.

A befizetési igazolást a választott vizsgahelyre kell elküldeni a jelentkezési határidőig, csak azzal együtt válik a regisztráció érvényessé:

  • Átutalásos befizetés esetén a befizetési igazolás elegendő elektronikus formában is. Nem szükséges hivatalos, pecséttel ellátott igazolás a banktól, hanem pl. internet bankos átutaláskor elég akár egy Print Screen-nel elmentett képernyő a sikeres tranzakcióról, azonban fontos, hogy látszanak rajta a szükséges adatok: az összeg, a kedvezményezett bankszámlaszáma, a megfelelően kitöltött közleményrovat (on-line regisztráció esetén ez látható a Vizsgázói oldalon).
  • A vizsgadíjat két helyre kell utalni az alábbiak szerint:

Pécsi Tudományegyetem számlaszáma: 11731001-23135378

Közlemény: 150057+név+befizetési azonosító

ZILION számlaszáma: 11740047-20129343

Számla igénylése

A számlakérést az on-line jelentkezéskor be kell jelölni!

VIZSGADÍJAK:

B2 szinten:

SZÓBELI /  ÍRÁSBELI:     20.000 Ft.  (Pécs: 14.000 Ft, ZILION: 6.000 Ft)

KOMPLEX:                         33.000 Ft.  (Pécs: 22.500 Ft, ZILION: 10.500 Ft.)

C1 szinten:

SZÓBELI / ÍRÁSBELI:        21.000 Ft.  (Pécs: 14.500 Ft, ZILION: 6.500 Ft)

KOMPLEX:                         35.000 Ft.  (Pécs: 23.500 Ft, ZILION: 11.500 Ft)

Pót jelentkezés díja: 3.000 Ft

Esélyegyenlőség

Fogyatékkal élő vizsgázóink számára is igyekszünk biztosítani az egyenlő esélyeket. A vizsgára jelentkezés határidejéig szíveskedjen eljuttatni az orvos szakértői véleményének másolatát a választott vizsgahelyre. Kérjük, csatolja hozzá a kérvényt, amelyben leírja, hogy milyen segítségre lenne szüksége a vizsgán. Az eljárás díjtalan. Utólagosan leadott igazolás alapján nem vehetők igénybe a kedvezmények, ez esetben csak arra van lehetőség, hogy díjmentesen halaszthat a következő vizsgaidőszakra.