ECL jelentkezés

ECL jelentkezés

Az ECL vizsgákra bárki jelentkezhet. A magyarországi törvényi szabályozás szerint, akkreditált nyelvekből azok jelentkezhetnek, akik a vizsga naptári évében betöltik 14. életévüket. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével, valamint a vizsgadíj befizetésével, és egyúttal a befizetési igazolás vizsgahelyre történő eljuttatásával lehet.

Az ECL nyelvvizsgára történő jelentkezés előtt javasoljuk, hogy olvassa el Vizsgaszabályzatunkat.

Jelentkezni az alábbi módon lehet:
  • ON-LINE módon a vizsgadíj egyidejű átutalásával és a befizetés igazolásának a választott vizsgahelyre (ZILION) történő elektronikus vagy postai eljuttatásával
  • Amennyiben az online felületen nem sikerült a jelentkezés, töltse le a jelentkezési lapot, töltse ki és beszkennelve küldje el az e-mail (info@zilion.hu) címünkre, hogy tudjuk regisztrálni a jelentkezését.

A jelentkezési lapon megadott e-mail címre minden jelentkező automatikus visszaigazoló e-mail-t kap jelentkezéséről. Az on-line jelentkezők a visszaigazolást azonnal megkapják. A jelentkezésről kapott elektronikus visszaigazoló e-mailben minden vizsgázó megkapja a szükséges adatokat (PID-et, azaz a vizsgán használatos azonosító kódot valamint a papíros jelentkezők egy jelszót is), amelyekkel eléri Vizsgázói oldalát. Az on-line regisztrálók a regisztráció során saját maguk adnak meg jelszót. A Vizsgázói oldalon a vizsgázó ellenőrizheti személyes adatait, a vizsgaadatait, a befizetéshez szükséges információkat, a vizsga előtti 10. naptól a vizsgabeosztását (időpontok, helyszínek), valamint a vizsga után 30 nappal a vizsgán elért eredményét.

Fontos tudnivalók a befizetésről (lehetséges módok, vizsgadíj)

On-line regisztrációt követően a befizetéshez szükséges pontos adatokat a Vizsgázói oldalon lehet megtalálni. A vizsgadíj befizetési határideje és a befizetés igazolásának teljesítése megegyezik a jelentkezés határidejével.

A befizetési igazolást a választott vizsgahelyre kell elküldeni a jelentkezési határidőig, csak azzal együtt válik a regisztráció érvényessé:

  • Átutalásos befizetés esetén a befizetési igazolás elegendő elektronikus formában is. Nem szükséges hivatalos, pecséttel ellátott igazolás a banktól, hanem pl. internet bankos átutaláskor elég akár egy Print Screen-nel elmentett képernyő a sikeres tranzakcióról, azonban fontos, hogy látszanak rajta a szükséges adatok: az összeg, a kedvezményezett bankszámlaszáma, a megfelelően kitöltött közleményrovat (on-line regisztráció esetén ez látható a Vizsgázói oldalon).
  • A vizsgadíjat két helyre kell utalni az alábbiak szerint:

Pécsi Tudományegyetem számlaszáma: 10024003-00282716-00000000

ZILION számlaszáma: 11740047-20129343-00000000

Számla igénylése

A számlakérést az on-line jelentkezéskor be kell jelölni!

Esélyegyenlőség

Fogyatékkal élő vizsgázóink számára is igyekszünk biztosítani az egyenlő esélyeket. A vizsgára jelentkezés határidejéig szíveskedjen eljuttatni az orvos szakértői véleményének másolatát a választott vizsgahelyre. Kérjük, csatolja hozzá a kérvényt, amelyben leírja, hogy milyen segítségre lenne szüksége a vizsgán. Az eljárás díjtalan. Utólagosan leadott igazolás alapján nem vehetők igénybe a kedvezmények, ez esetben csak arra van lehetőség, hogy díjmentesen halaszthat a következő vizsgaidőszakra.

Pótjelentkezés lehetősége

Ha valaki nem tudja betartani a jelentkezési határidőt, a nyelvvizsgára később is van lehetősége bejelentkezni különeljárási díj (3.000.-Ft) ellenében. Ezt a díjat a választott vizsgahely (ZILION) számára kell fizetni. A pótjelentkezési igényt a választott vizsgahelyen kell jelezni, és pótjelentkezésre kizárólag papíralapú jelentkezési lapon van lehetőség általában az írásban mért vizsgarészek napját megelőző 2. hét közepéig.